Brussels Airlines verbindt België opnieuw met India: 5 weekelijkse vluchten tussen Brussels Airport en Mumbai vanaf maart 2017

0
168

Brussels Airlines verbindt België opnieuw met India

Vanaf maart 2017 vliegt Brussels Airlines naar Mumbai. De Indische metropool wordt vanaf dan vijf keer per week verbonden met Brussels Airport. Het is de eerste keer dat de Belgische luchtvaartmaatschappij zal landen op het Aziatische continent. Hiermee versterkt ze haar hub in Brussel en dit in nauwe samenwerking met Star Alliance partner Air India.

België is sinds maart dit jaar niet meer verbonden met India, en daar brengt Brussels Airlines vanaf maart 2017 verandering in met vijf rechtstreekse vluchten per week naar Mumbai’s moderne luchthaven Chhatrapati Shivaji. Mumbai, gelegen aan de uitgestrekte Westkust en de hoofdstad van de deelstaat Maharashtra, is met zijn meer dan 20 miljoen inwoners de grootste stad van India en staat in de top 10 van ’s werelds grootste megasteden. De stad, die tot in 1995 de naam Bombay droeg, is de thuishaven van alle grote financiële instellingen en bedrijven van India. Het is ook de maritieme hub van het land, het bolwerk van de bekendeBollywood filmindustrie en een centrum van vele andere economische sectoren (diamant, farmaceutica, IT, …).

India is een belangrijke handelspartner van België en heeft ook een grote toeristische aantrekkingskracht.

“De vraag naar rechtstreekse vluchten voor zowel passagiers als cargo is dan ook groot. Mumbai is in passagiersvolume met meer dan 50.000 passagiers per jaarimmers de derde belangrijkste intercontinentale bestemming vanuit België. Bovendien bieden we onze klanten met deze nieuwe route vlotte verbindingenvanuit Mumbai naar de rest van Europa via Brussel.”

Lars Redeligx, Brussels Airlines Chief Commercial Officer.

 

“Met India voegen we een belangrijke markt toe aan onze hub. Na het vertrek van een grote Indische speler uit Brussel begin dit jaar, nemen we onze verantwoordelijkheid als nationale luchtvaartmaatschappij en creëren we opnieuw extra werkgelegenheid voor ons land. De opening van de Mumbai route zal tot meer dan 200 extra jobs leiden bij Brussels Airlines en een positief effect hebben bij de toeleveranciers. Tegen het volgende lenteseizoen bieden we de bedrijven, de diamant- en reissector rechtstreekse vluchten aan. Dit is een belangrijke investering in de netwerkexpansie van Brussels Airlines en in de economische relaties van België met Indië.”

Bernard Gustin, Brussels Airlines CEO

 

Doorreizen naar andere Indische bestemmingen, Europese steden, US, Canada, Afrika

Dankzij een samenwerking met Star Alliance partner Air India kunnen Brussels Airlines passagiers naadloos overstappen op binnenlandse vluchten naar andere Indische grootsteden en regio’s. De Mumbai-Brussel vluchten zullen ook aansluiten op Brussels Airlines’ vluchten naar talrijke Europese, Afrikaanse en Amerikaanse bestemmingen zodat vlot kan doorgereisd worden.

Om de nieuwe route naar Mumbai mogelijk te maken breidt de Brussels Airlines vloot uit met een tiende Airbus A330 uitgerust met een Business en Economy Class cabine en de recent geïntroduceerde Economy Privilege.

De ticketverkoop zal in september van start gaan. Op dat ogenblik zal ook het exacte vluchtschema bekend worden gemaakt.

Donderdag 11 augustus 2016