Kunnen we binnen enkele jaren verwachten dat we fritten geserveerd krijgen als we vliegen? 8)Frituren binnenkort met stoom
Frituren zonder vet. Maar met oververhitte stoom, die circuleert in een gesloten circuit. Onderzoeksorganisatie TNO heeft een "gezond en veilig" alternatief voor de traditionele frituurpan ontwikkeld.
http://www.nu.nl/news/1163482/86/Fritur ... stoom.html
Fritten als menu in de lucht?
Moderator: Latest news team
Fritten als menu in de lucht?
Ik kwam vandaag dit bericht tegen:
Hoe heet moet er dan gestoomd worden?
Met mayonaise?blackhawk wrote:Kunnen we binnen enkele jaren verwachten dat we fritten geserveerd krijgen als we vliegen? 8)
oververhitte stoom? Hoe heet moet die stoom dan zijn, wetende dat water eerder kookt op grote hoogte?
Op grote hoogte kookt, en verdampt water al op 80° C of nog minder. Alles heeft te maken met de atmosferische druk. Op grote hoogte is de luchtdruk namelijk zoveel lager dat water bij een veel lagere temperatuur kookt. Koken in water maakt het voedsel dan niet gaar en wat erger is, eventuele ziektekiemen worden dan niet onschadelijk gemaakt.
Hoe heet moet er dan gestoomd worden?
Of moeten we die vraag aan Mr Papin stellen?
- Philippe1983
- Posts: 69
- Joined: 12 Nov 2006, 12:15
- Location: B-1367 , near EBBE
En reukloos zijn die frietjes ook niet. Een van de criteria voor in-flight catering is dat het voedsel en de bereiding de passagiers* niet mag storen. Ik zie dus niet meteen mosselen - friet op het menu.luchtzak wrote:Frieten voor de oven bestaan toch al jaren?
See also the IATA Catering Quality Assurance programme (ICQA) Click Food processing Quality Standards, at the end there is a good list of airline catering definitions.
*en de crew ook niet, uiteraard.