Luchtvaart heeft me al van kleins af aangesproken

0
412

Werken bij TUI Group

Dat ze een internationale job heeft, is wel het minste wat je kunt zeggen over Leen Vander Kuylen van TUI Group. Ze werkt samen met vijf luchtvaartmaatschappijen in evenveel landen. Waar anderen de trein of tram nemen naar hun werk, neemt zij het vliegtuig. “Werken in een internationale organisatie biedt veel uitdagingen en voordelen.”

Leen Vander Kuylen werkt voor One Aviation, een platform binnen de TUI Group van vijf luchtvaartmaatschappijen in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. “Door samen te werken, kunnen we onze manier van werken stroomlijnen, de efficiëntie verbeteren en onze schaal vergroten”, stelt ze.

Officieel is Leen head of aviation IT procurement & services. “Ik ben verantwoordelijk voor de aankoop en ondersteuning van alle softwarepakketten aan boord van het vliegtuig en de softwarepakketten voor het beheer van de operaties. Dat gaat van het entertainmentsysteem en de software die piloten aan boord gebruiken tot software voor passagiers en bagageafhandeling op de luchthaven”, vertelt ze. “Heel breed en interessant. Alle aspecten van de luchtvaart komen aan bod.”

In haar job staat ze aan het hoofd van een team van zeven mensen. “Wij maken deel uit van het grotere supplier management & procurement-team dat 25 mensen telt. Mijn team bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk en België, maar de mensen met wie ik moet samenwerken zitten verspreid over vijf landen.”

Hoe werkt een virtueel team?

De organisatie bestaat twee jaar, waardoor ze de samenwerking ook van nul konden opbouwen. “Het contact loopt veel gemakkelijker als je mensen ook echt leert kennen. Daar heb ik vanaf het begin veel tijd in geïnvesteerd. Naarmate dit evolueerde, begonnen we ook steeds meer gebruik te maken van conference calls en technologie als GoToMeeting of Dropbox. We organiseren zowel fysieke als virtuele meetings.”

Zorgen dat je virtuele, internationale team ook een teamgevoel kent, blijft een aandachtspunt. “Als ik in het buitenland zit, plan ik de hele dag bewust niet vol met meetings. Ook gewoon met iemand kort een praatje slaan aan de koffie is erg nuttig”, stelt ze. “En ondanks mijn functionele leiding heb ik in elk land ook iemand voor praktische zaken, zoals onkostennota’s of thuiswerk”, vertelt ze.

Voorts moedigt Leen haar teamleden ook aan om eens in een ander kantoor te gaan werken, ook als dit niet strikt noodzakelijk is. “Daarom hebben we ook in elke locatie een aantal hot desks. Zo voelt iedereen zich op elke locatie welkom en leren teamleden elkaar op een spontane manier kennen.”

Eén week in buitenland (maar toch ook thuis)

Een internationale job betekent sowieso ook best wat reizen. “In de praktijk ben ik maximaal één week weg en werk ik één week in de luchthaven in Zaventem. Wij nemen dus evenveel het vliegtuig, als dat anderen de tram of trein nemen.” (lacht)

TUI is, volgens Vander Kuylen, een grote organisatie waar je veel mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. “Je komt met veel mensen en culturen in contact. Die diversiteit is erg interessant”, vindt ze. “Bovendien beschikken we over een erg goed uitgebouwd internationaal learning & development-programma.”

Wat zijn de vereiste capaciteiten voor de job? “Teamleden moeten zelfstandig kunnen werken en zin voor initiatief tonen. Ook talenkennis, en dan vooral van het Engels, is een vereiste”, benadrukt ze.

Er staan volgens haar nog betrekkingen open bij de afdeling procurement voor mensen met een bedrijfseconomische of technische achtergrond. Of in andere afdelingen van TUI. Haar opleiding als master in aerospace engineering verklapt een duidelijke voorkeur voor deze sector. Voor haar is het een droomjob. “Luchtvaart heeft me al van kleins af aan aangesproken.”

Meer info: https://corporate.tui.be/nl/jobs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.