A solution against the queues at Schiphol?

Zone pour tous les messages en Français (Seulement si vous ne pratiquez pas l'Anglais) - De plaats voor alle Nederlandstalige berichten (Enkel als U de Engelse taal niet machtig bent) - Forum für alle Deutschsprachigen Beiträge (Nur im Falle Sie Englisch Nicht Beherschen)

Moderator: Latest news team

Post Reply
Belgaviation
Posts: 22
Joined: 04 Jan 2015, 23:06

A solution against the queues at Schiphol?

Post by Belgaviation » 26 Apr 2016, 20:34

Extra hulp tegen lange rijen op Schiphol

DEN HAAG = Schiphol krijgt versterking om te voorkomen dat de toch al langere wachtrijen tijdens de vakantieperioden nog langer worden door de verscherpte controles. Er komen vijftig mensen van marechaussee, Dienst Jusititiële Inrichtingen (DJI) en douane elders in het land bij. Ook komen 85 mensen helpen die van de marechaussee-opleiding komen.
Dat staat in een brief van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De eerste extra mensen zijn in mei al te verwachten.
Topman van Schiphol Jos Nijhuis waarschuwde in februari voor een "heel hete zomer" op het vliegveld als er geen extra steun zou komen om de lange wachtrijen bij de paspoortcontrole aan te pakken.
De extra inzet betekent niet dat alles altijd snel zal kunnen gaan, blijkt uit de brief van staatssecretaris Klaas Dijkhoff: "Wel wil ik benadrukken dat er geen concessies worden gedaan aan de kwaliteit van de grensbewaking en aan de veiligheid op de luchthavens. De aanslagen in Brussel, waaronder op de luchthaven Zaventem, tonen dat onverminderde alertheid en waakzaamheid is geboden; er zal voortdurend een balans moeten worden gezocht tussen 'mobiliteit' en 'veiligheid'."
Dit betekent volgens hem ook dat "zoals ieder jaar in de drukke periodes in de zomer rijen op de luchthavens niet geheel kunnen worden uitgesloten".

221720 apr 16

Post Reply