Dopeshizzle.nl oplichting – scam – bedrog – fraude – producten nooit geleverd

Mijn zoon kocht op 22 mei 2019 oordopjes ter waarde van €35,96 op de website https://dopeshizzle.nl/, op aanraden van een bekende vlogger en gerund door een zekere Nabil El.

Na een tweetal weken niets gehoord te hebben, besloot ik een mail te sturen via de officiële website. Kort daarna gevolgd door een tweede mail. Beide zonder antwoord.

Via Facebook pagina Ali versus de rest kwam ik te weten dat deze oordopjes eigenlijk maar €9 kosten. Dus contacteerde ik eigenaar Nabil El via Facebook messenger: “Wanneer komt de bestelling van mijn zoon van 13 door ? Hij heeft dat op jouw website besteld, maar nog niets ontvangen. Ik heb reeds twee mails gestuurd … Ik las dat je aan dropshipping doet, en dat het aangekochte product eigenlijk veel minder waard is dan de prijs die jij er voor vraagt ? Als dat zo is dan wil ik dat je het geld zo snel mogelijk terug stort. Mijn zoontje is 13 !! jaar, ik hoop van harte dat hij niet opgelicht is. Mvg, Bart

Hij antwoordde “vriendelijk” op mijn vraag betreft de levering: “Hi Bart, laten we ten eerste beginnen met een bestelnummer. Ten tweede wordt er niet aan dropshipping gedaan, onze producten worden gewoon vanuit onze eigen vestiging verzonden. Dat een product voor meer wordt verkocht dan de inkoopprijs is meer dan normaal, anders maak je natuurlijk verlies. Ik denk dat u ook niet werkt voor gratis? Er zit trouwens ook niet veel verschil tussen de inkoop en verkoopprijs, dus daar hoeft u zich sowieso geen zorgen over te maken.

Ik heb ondertussen twee keer opnieuw contact gezocht met Nabil El, maar tot op heden (18 juni 2019) heb ik geen nieuws gekregen. Ik eis daarom zo snel mogelijke terugbetaling van het product.

Update 21 Juni 2019: I love SEO (search engine optimisation), opnieuw contact gehad met de verkoper. Hij beweert dat het pakje wel degelijk verzonden is maar onderweg kwijt geraakt omdat “het adres er niet correct in stond“. Ik heb weinig geloof in dit verhaal want ik heb ook geen mail gekregen met bevestiging van verzending.

Nabil El heeft waarschijnlijk ook dit artikel gelezen want hij ging onmiddellijk het betaalde bedrag terugstorten met de volgende vraag: “zou u dan vooralsnog de recentie offline willen halen?

Nou, dat bekijk ik nog maar even 😉