Vechten tegen miljoenenverlies: een nieuwe race tegen de tijd is begonnen

0
90

Brussels Airport is succesvol heropgestart. Maar nu begint een nieuwe race tegen de tijd. Om het miljoenenverlies te beperken, moeten alle 77 maatschappijen zo snel mogelijk aan bod komen en moeten de wachttijden korter.

Gisteren vertrokken en landden de eerste zes vluchten op Zaventem, vandaag staan er een 25-tal op het bord en morgen al ruim 100. “Dankzij het harde werk van ons fenomenaal team rechten we onze rug”, zegt Arnaud Feist, topman van Brussels Airport. “Maar we beseffen dat slechts 200 meter van de marathon is gelopen.” Al één maatschappij – Delta Air Lines – heeft een van haar twee lijnen met Brussel ‘on hold’ gezet tot zeker volgend jaar. De vrees bestaat dat ook andere carriers hun aanbod op lange termijn herzien. Zo valt in de wandelgangen al te horen dat ook de Japanse airline ANA overweegt zich terug te trekken. Bange toeristen uit Japan hebben weinig zin in Brussel. Grote spelers die afhaken: het is slechte reclame. “We doen ons best om iedereen in de komende weken te accommoderen, elkeen iets te geven”, aldus Feist. “Evenwicht is nodig. Ze moeten weten dat ook zij belangrijk zijn, dat Brussels Airport niet rond één maatschappij draait.”

http://www.hln.be/hln/nl/36484/Aanslagen-Brussel/article/detail/2665136/2016/04/04/Vechten-tegen-miljoenenverlies-een-nieuwe-race-tegen-de-tijd-is-begonnen.dhtml