Brussels Airport is operationeel klaar om vluchten te herstarten

0
256

Brussels Airport Company heeft groen licht gekregen van de brandweerdiensten en het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart (DGLV) voor een gedeeltelijke heropstart van de passagiersvluchten op de luchthaven. De bevoegde instanties moeten echter nog de formele beslissing over de heropstartdatum nemen. Tot vrijdagavond zullen geen passagiersvluchten plaatsvinden op Brussels Airport.

De afgelopen dagen heeft Brussels Airport Company, openbare brandweerdiensten, het DGLV, Federale Politie en Defensie de grootschalige test van dinsdag met 800 vrijwillige luchthavenmedewerkers grondig geëvalueerd. Brussels Airport Company heeft de actiepunten uit deze evaluatie aangepakt, waardoor de bevoegde openbare brandweerdienst en het DGLV gisteravond hun fiat hebben gegeven voor de heropstart.

De luchthaven is dus technisch klaar voor een heropstart van de passagiersvluchten in de tijdelijke constructies voor de check-in. Op een paar dagen tijd is een tijdelijke infrastructuur gebouwd die de luchthaven toelaat om 800 vertrekkende passagiers per uur te ontvangen, of 2,5 miljoen vertrekkende passagiers per jaar. Dat is ongeveer 20% van de normale capaciteit van Brussels Airport.

Aankomende passagiers kunnen de weg volgen via de gebruikelijke bagage reclaim en aankomsthal in de terminal. Deze zone was slechts licht beschadigd en is inmiddels al hersteld voor gebruik.

De laatste stap voor de heropstart is een formele politieke goedkeuring. In afwachting hiervan is beslist om al zeker tot en met vrijdag geen passagiersvluchten te organiseren.

Brussels Airport, 31 maart 2016