La Maison Marit, dat in 1991 opende, is een familiezaak (Chef Marit runt het restaurant samen met zijn vader Jacques en zijn vrouw Emanuelle) die al 15 jaar lang mag pronken met een Michelinster. Door zijn passie voor lokale seizoensproducten te verenigen met een vleugje van internationale keukens, balanceert Dimitri Marit als een volleerd kunstenaar tussen klassiek en hedendaags en tussen creativiteit en technische hoogstandjes.
Chef Marit creëerde 6 menu’s voor de Business Class klanten van Brussels Airlines’ intercontinentale vluchten naar Afrika en Noord-Amerika. Aan de hand van regionale producten uit Waals-Brabant geeft hij een vernieuwende toets aan Belgische klassiekers. In juni zal het eerste menu bestaan uit onder andere Bavarois van gerookte zalm met komkommer en haringkaviaar, lamsravioli met parmezaansaus, peultjes en tuinbonen en een tongsoufflé met doperwtjes, bloemkool en risotto.
Andere chefs waarmee Brussels Airlines in het verleden al mee samenwerkte zijn onder andere Pierre Résimont (L’Eau Vive), Geert van Hecke (De Karmeliet) en Peter Goossens (Hof van Cleve).
“We blijven voortdurend investeren in de reiservaring van onze klanten, zowel op de grond als in de lucht. Onze passagiers appreciëren de exclusieve dineerervaring van onze Belgische chefs enorm. Het is een hele uitdaging voor een chef om gastronomische maaltijden te maken voor aan boord van een vliegtuig, en Dimitri heeft dat met veel passie tot een fantastisch resultaat gebracht. Over de voorbereiding van 6 menu’s zoals deze gaat ongeveer 5 maanden om het helemaal op punt te krijgen. Het was een heel intensieve samenwerking en we kunnen trots zijn op het resultaat.”
— Grégory Baillet, Head of Inflight Product Brussels Airlines
“Het is voor mij de eerste keer dat ik de kans had om m teen luchtvaartmaatschappij samen te werken. Ik was verrast door alle restricties die daarbij komen kijken, maar ik ben zeer tevreden over wat we hebben bereikt en hoe hoog de kwaliteit ligt. Ik kijk rnaar uit om onze Belgische keuken te promoten aan boord van Brussels Airlines’ vluchten en ben benieuwd naar de reacties van hun klanten”.
— Dimitri Marit, Chef La Maison Marit
This post was published on 20 May 2016 11:06
Emirates has announced plans to recruit more than 1,500 pilots over the next two years,…
Perth Airport has announced the return of China Southern Airlines' seasonal direct flights between Perth…
Eindhoven Airport has added seven new lifting aids in its baggage hall, bringing the total…
Dubai International Airport (DXB) saw a strong start to 2025, welcoming 23.4 million passengers in…
Finnair announced it will cancel approximately 140 flights on Friday, May 2, due to a…
Athens has signed a deal with Airbus Helicopters for eight H215 helicopters, with options for…