Brussels Airlines

Sterrenchef Dimitri Marit stijgt op met Brussels Airlines

Share

Elke zes maanden werkt Brussels Airlines samen met een nieuwe getalenteerde sterrenchef uit een andere Belgische provincie om haar Business Class menu’s op lange afstandsvluchten te bereiden. Vanaf juni gaat deze culinaire reis verder in de provincie Waals-Brabant, waar twee generaties van de Marit familie een hoge standaard van fine dining aanhouden in La Maison Marit in Eigenbrakel.

Twee keer per jaar werkt Brussels Airlines met een nieuwe Belgische topchef uit een andere Belgische provincie om een premium dining ervaring aan te bieden aan boord van hun vluchen naar de US, Canada en Afrika. Gedurende de volgende zes maanden, is Dimitri Marit van La Maison Marit de getalenteerde chef die de uitdaging aangaat om zijn culinaire menu’s aan te passen voor een gastronomische ervaring op 10km hoogte. Met deze samenwerking willen chef Dimitri en Brussels Airlines het beste van België uitdragen aan een internationaal cliënteel en de culinaire savoir-faire van ons land promoten.

La Maison Marit, dat in 1991 opende, is een familiezaak (Chef Marit runt het restaurant samen met zijn vader Jacques en zijn vrouw Emanuelle) die al 15 jaar lang mag pronken met een Michelinster. Door zijn passie voor lokale seizoensproducten te verenigen met een vleugje van internationale keukens, balanceert Dimitri Marit als een volleerd kunstenaar tussen klassiek en hedendaags en tussen creativiteit en technische hoogstandjes.

Chef Marit creëerde 6 menu’s voor de Business Class klanten van Brussels Airlines’ intercontinentale vluchten naar Afrika en Noord-Amerika. Aan de hand van regionale producten uit Waals-Brabant geeft hij een vernieuwende toets aan Belgische klassiekers. In juni zal het eerste menu bestaan uit onder andere Bavarois van gerookte zalm met komkommer en haringkaviaar, lamsravioli met parmezaansaus, peultjes en tuinbonen en een tongsoufflé met doperwtjes, bloemkool en risotto.

De chef selecteerde ook biertjes van de brouwerij Belgo Sapiens uit zijn regio om bij zijn menu te serveren. Een selectie kazen is ook steevast aanwezig aan boord van de vluchten. Deze komen van de bekende kaasaffineurs Van Tricht in Antwerpen. Sinds jaren doet Brussels Airlines er alles aan om een vliegende ambassadeur te zijn voor België. Aan boord van haar vluchten wordt een ruime selectie van Belgische bieren & wijnen aangeboden. Passagiers worden ook verwend met Belgische pralines van Neuhaus.

Andere chefs waarmee Brussels Airlines in het verleden al mee samenwerkte zijn onder andere Pierre Résimont (L’Eau Vive), Geert van Hecke (De Karmeliet) en Peter Goossens (Hof van Cleve).

 

“We blijven voortdurend investeren in de reiservaring van onze klanten, zowel op de grond als in de lucht. Onze passagiers appreciëren de exclusieve dineerervaring van onze Belgische chefs enorm. Het is een hele uitdaging voor een chef om gastronomische maaltijden te maken voor aan boord van een vliegtuig, en Dimitri heeft dat met veel passie tot een fantastisch resultaat gebracht. Over de voorbereiding van 6 menu’s zoals deze gaat ongeveer 5 maanden om het helemaal op punt te krijgen. Het was een heel intensieve samenwerking en we kunnen trots zijn op het resultaat.”

Grégory Baillet, Head of Inflight Product Brussels Airlines

 

“Het is voor mij de eerste keer dat ik de kans had om m teen luchtvaartmaatschappij samen te werken. Ik was verrast door alle restricties die daarbij komen kijken, maar ik ben zeer tevreden over wat we hebben bereikt en hoe hoog de kwaliteit ligt. Ik kijk rnaar uit om onze Belgische keuken te promoten aan boord van Brussels Airlines’ vluchten en ben benieuwd naar de reacties van hun klanten”.

Dimitri Marit, Chef La Maison Marit

This post was published on 20 May 2016 11:06

Bart Noëth

Working for 25 years in the aviation industry, I changed my career and became a firefighter/EMT in 2021. I like to spend my free time with my two sons, girlfriend, family and friends. I love to travel, wine and dine and support my favourite football squad KV Mechelen. Once an Ironman 70.3 finisher and dreaming of completing a full distance.

Published by
Bart Noëth

Recent Posts

Emirates marks World Pilots’ Day with plan to hire 1,500 aviators

Emirates has announced plans to recruit more than 1,500 pilots over the next two years,…

1 May 2025

China Southern Airlines to resume direct Perth–Guangzhou flights from November 2025

Perth Airport has announced the return of China Southern Airlines' seasonal direct flights between Perth…

1 May 2025

Eindhoven Airport expands use of lifting aids to ease baggage handlers’ workload

Eindhoven Airport has added seven new lifting aids in its baggage hall, bringing the total…

1 May 2025

Dubai Airport welcomes 23.4 million guests in Q1 2025, sets new monthly record

Dubai International Airport (DXB) saw a strong start to 2025, welcoming 23.4 million passengers in…

1 May 2025

Finnair cancels 140 flights on May 2 due to industrial action, affecting 12,000 passengers

Finnair announced it will cancel approximately 140 flights on Friday, May 2, due to a…

30 April 2025

Greece orders 8 Airbus H215 helicopters to strengthen wildfire response

Athens has signed a deal with Airbus Helicopters for eight H215 helicopters, with options for…

30 April 2025