Brussels Airlines klaar voor de zomer

0
186

sn_summer_2016_2

Brussels Airlines is klaar voor de grote zomeruittocht. Vooral reizen naar Spanje, Portugal, Italië en Griekenland zijn de volgende maanden het populairst. Alle werknemers van de maatschappij staan in de startblokken om de reis van hun klanten zo comfortabel en vlot mogelijk te laten verlopen. Meer dan ooit maken passagiers gebruik van de mogelijkheid om vooraf online in te checken. Ruim 15.000 passagiers per dag gebruiken deze service.

In vergelijking met vorig jaar biedt Brussels Airlines op haar Europese netwerk tijdens juli en augustus 2016 ruim 6% meer vluchten en 8%meer zetels aan. In totaal zijn er in juli en augustus meer dan 12.000 vluchten gepland naar Europese bestemmingen. Nantes, Belfast, Jerez de la Frontera, Thessaloniki en Heraklion/Kreta staan voor het eerst in dat vluchtaanbod. Daarnaast zijn er in vergelijking met vorig jaar extra vluchten gepland naar talrijke bestaande bestemmingen zoals Porto, Alicante, Venetie en Billund.

Op het lange afstandsnetwerk groeit het aantal zetels tijdens de zomermaanden in vergelijking met vorig jaar, met 15% meer zetels. In juli en augustus zal Brussels Airlines in totaal meer dan 1.500 lange afstandsvluchten uitvoeren. Nieuwkomers op het intercontinentale netwerk zijn Toronto en Accra Naar andere bestemmingen (Washington, Entebbe, Kigali, Ouagadougou, Cotonou) wordt vaker gevlogen dan vorig jaar.

Alternatieve check-in mogelijkheden

Steeds meer passagiers maken gebruik van de alternatieve check-in mogelijkheden. Op dagelijkse basis checken ruim 15.000 klanten zelf in voor hun vlucht en kiezen voor een mobile boarding pass op hun smartphone. Een half jaar geleden waren er dat gemiddeld 10.000 per dag. Online inchecken levert dan ook veel voordelen op. De passagier kan  zijn plaats aan boord van het vliegtuig selecteren en spaart op de luchthaven tijd uit. Brussels Airlines verwacht tegen het einde van het jaar de 10 miljoenste mobiele instapkaart te zullen afleveren.

Naast de online check-in zet Brussels Airlines ook erg op in op de Scan & Fly’ self-service automaten die in enkele seconden tijd toelaten om de bagage zelf te labelen en op de bagageband te zetten. Ook dit leidt tot tijdswinst.Brussels Airlines geeft haar reizigers op haar website 8 tips voor een vlotte reis.

Vlot en efficiënt

De operationele impact van de gebeurtenissen van 22 maart op Brussels Airport is nagenoeg volledig verdwenen.  De luchthaven draait opnieuw op volle toeren en de veiligheidscontroles verlopen zeer efficiënt, waardoor reizigers op 45 minuten van hun parking op de luchthaven tot aan de gate kunnen geraken.

Donderdag 30 juni 2016