Brussels Airlines investeert in intercontinentale groei: Toronto en meer Afrika/VS

0
189

Nieuwe vluchten naar Toronto, groei in Afrika en meer vluchten naar de States.

Vrijdag 18 december 2015 — Brussels Airlines plant  een belangrijke expansie van haar langeafstandsnetwerk. De vloot breidt uit met 2 bijkomende Airbus A330 toestellen. In de lente start de maatschappij met vluchten naar Toronto (Canada) om het vertrek van Jet Airways op deze route op te vangen. Daarnaast wordt het aanbod naar Afrika en de US verder uitgebouwd. Het investeringsplan leidt tot een grote passagiers- en vrachtgroei, bijkomende tewerkstelling en verankert thuishaven Brussels Airport meer dan ooit als een belangrijke Star Alliance en Lufthansa Group hub.

Brussels Airlines stelt vandaag een ambitieus netwerk- en vlootplan voor  om haar groeiritme in de toekomst voort te zetten.

“Het aanzienlijke uitbreidingsplan is zowel financieel gezien als op het vlak van tewerkstelling een grote investering. We creëren meer aanbod voor ons stijgend aantal passagiers en voor onze vrachtklanten. Tegelijkertijd nemen we onze rol als groeimotor voor de luchthaven en de Belgische economie meer dan ooit ter harte.”

Bernard Gustin, Brussels Airlines CEO

“De intense samenwerking tussen Brussels Airport en Brussels Airlines laat ons toe om in België een sterk commercieel aanbod op te bouwen naar strategsich belangrijke bestemmingen voor de Europese passagier. De verdere ontwikkeling van de Star Alliance Hub versterkt onze marktpositie door ruime connectiemogelijkheden te creëren voor België, jobs te creëren en meerwaarde voor onze economie.” 

Arnaud Feist, Brussels Airport CEO

bair-usa-dec15

2 bijkomende langeafstandsvliegtuigen in de volgende 12 tot 15 maanden

In de lente van volgend jaar zal Brussels Airlines een negende Airbus A330 in gebruik nemen. Dit bijkomende langeafstandsvliegtuig, laat toe om vanaf april vijf keer per week vanuit Brussels Airport naar Toronto te vliegenen zo het vertrek van Jet Airways op te vangen. De verkoop van de Toronto vluchten start volgende week.

Brussels Airlines zet ook haar focus op Afrikaanse groei verder. In de lente van 2016 voegt ze extra vluchten naar Kigali (Rwanda) en Entebbe (Oeganda) toe en brengt de frequenties daarmee naar respectievelijk 6 en 4 vluchten per week.

In de komende 12 tot 15 maanden vervoegt nog een tiende Airbus A330 de vloot om het aanbod in West-Afrika uit te breiden. Brussels Airlines analyseert momenteel routes naar Lagos en Libreville. Daarover wordt later meer gecommuniceerd.

A330

Brussels Airlines en Star Alliance partners vervangen Jet Airways en versterken hun trans-Atlantisch aanbod

 

Nieuwe bestemming Toronto

Toronto is de hoofdstad van de Canadese provincie Ontario en is met ruim 2,6 miljoen inwoners de meest bevolkte stad van het land. Toronto en de Lake Ontario regio vormen het economische en financiële hart van Canada. De stad is een belangrijke hub van Brussels Airlines’ Star Alliance partner Air Canada, die het mogelijk maakt om via Toronto door te reizen naar andere bestemmingen in Canada en de States.

Brussels Airlines zal vanaf april 5 keer per week naar Toronto vliegen.

 

Versterking van het Star Alliance en trans-Atlantische Joint Venture aanbod vanuit Brussel

United en Air Canada slaan de handen in mekaar om het vertrek van Jet Airways zo veel mogelijk op te vangen door hun aanbod op de transAtlantische markt nog te verhogen. Air Canada zal de nieuwe Toronto vlucht van Brussels mee gaan commercialiseren als codeshare partner. United verhoogt vanaf volgend jaar haar bestaande vluchtaanbod naar Newark tot twee vluchten per dag en Brussels Airlines biedt als codeshare partner ook tickets op deze extra vluchten aan. Daarnaast zal Brussels Airlines ook eenextra wekelijkse vlucht naar Washington D.C. toevoegen (6 vluchten per week). Op die manier bieden de drie partners 6 trans-Atlantsiche bestemmingen aan vanuit Brussels Airport in 2016.

“Met deze groei verstevigt Brussels Airlines meer dan ooit haar positie op Brussels Airport en creëren we bijkomende werkgelegenheid. Het toont ook aan hoe belangrijk het is om op sterke partners te kunnen vertrouwen”.

Bernard Gustin, Brussels Airlines CEO

 

“We komen tegemoet aan de noden van de klanten aan beide kanten van de Atlantische Oceaan met een tweede dagelijkse service tussen Brussel en New York. Belgische reizigers hebben zo meer keuze om naar New York te vliegen en om – via de Newark Liberty hub – door te reizen naar honderden bestemmingen in Amerika.

Marcel Fuchs, United Vice President of Atlantic and Pacific Sales.

 

India wordt bestudeerd

Brussels Airlines bekijkt – samen met Star partner Air India – ook de mogelijkheden om een route naar Mumbai te openen.

 

Impact op economie en werkgelegenheid

Dankzij de uitbreiding worden er een honderdveertigtal nieuwe jobsgecreëerd binnen het vliegend personeel (cockpit & cabine). Op de luchthaven van Brussels Airport leidt de investering niet enkel tot extra banen voor Brussels Airlines check-in en voor het vliegtuigonderhoud, maar ook voorexterne dienstverleners die de tarmac- en vrachthandling en de catering van de vluchten verzorgen, heeft dit een positieve impact.

 

“Onze uitbreiding leidt ook tot indirecte tewerkstelling. Wanneer een Belgische luchtvaartmaatschappij investeert in een bijkomend vliegtuig leidt dit gemiddeld tot vier keer méér jobs dan wanneer een buitenlandse maatschappij een route naar ons land opent.  Ook voor de vrachtactiviteit van de luchthaven (Brucargo) is dit een belangrijke ontwikkeling. Daarnaast leveren we met deze nieuwe vluchten een belangrijke bijdrage aan de Belgische handelsrelaties want optimale rechtstreekse vliegverbindingen geven altijd een economische stimulans en resulteren in toeristische groei.”

Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines